Du er her

    • You are here:
    • Hjem > Pulver

Pulver

Citronsyre

Afkalkning af opvaskemaskiner: Sæbebeholderen fyldes med Citronsyre og maskinen sættes i gang uden noget i. Man kan dog med fordel vaske matte og tilkalkede glas med, da det vil give dem deres oprindelige udseende tilbage.

Ætsnatron

Ætsnatron kan anvendes til opløsning af propper og klumper i afløb, og afsyring af møbler. Ved opløsning af propper i afløb opløses 0,5 kg. Ætsnatron i ca. 4 ltr. vand. Blandingen hældes forsigtigt direkte i afløbet. Ved afsyring af møbler bruges ovenstående blanding, dog kan der med fordel tilføres tapetklister, da man dermed opnår en federe konsistens. Påfør blandingen emnet og giv det en virketid på 1-2 timer til maling eller lak på møblerne "ger op" Overfladen afrenses, og der vaskes efter med vand tilsat Eddikesyre 32% i forholdet 10 ltr. vand til 1⁄2 ltr. Eddikesyre.

Oxalsyre

Blegning/rensning/affedtning af træ: Brug Oxalsyre i en 20% opløsning i varmt vand. Opløsningen påføres emnet med svamp, børste eller pensel. Lad opløsningen tørre, børst herefter det overskydende væk og vask efter med koldt vand.
Pletfjerning: Indtørret blod og rust på tøj, samt rust på fl iser, plastik og glasfi ber fjernes med en 10% opløsning. Vaskes efter med vand.
Fedtpletter på læder: Gnid pletten med tør Oxalsyre på en blød klud. Herefter ligges tør varm talkum på pletten, børst det overskydende væk efter passende tid.